Dinsdagochtend samen met Manu De Hauwere (FIR) en Eddie Schild (ARUW) de “broedkorf” gaan plaatsen op de CKK.

Ik was zelf iets vroeger ter plaatse en zag het koppel paren bovenop het kruis op de kerk. Deze broedkast komt dus misschien echt net op tijd.

Van de gelegenheid gebruik gemaakt om de bovenkant van de kerk eens goed te bekijken. Deze heeft toch een serieus probleem met de afwatering. Deels door de hoekplateau’s die niet volledig correct afwateren en de lagergelegen dakgoot die vol met vogel-karkassen ligt. Het mogelijk broedgeval van vorig jaar was volgens mij zoiezo gedoemd om te mislukken.


Serieus wat puffen en blazen op de smalle draaitrap naar boven (+- 60m) met al dat materiaal. En ook regelmatig vingers in de oren voor het klokkengeluid.

Manu heeft de broedkorf een beetje uitgebreid met een achterwand en een dak zodat ze toch iets beter beschut zitten. De kast staat op de ZO hoek met de aanvliegopening naar NO. Deze kast is maar een noodoplossing en zal hopelijk volgend jaar vervangen worden door een volwaardige permanente kast.


Voor iedereen die aan de CKK passeert zeker eens naar boven kijken en alle interessante gebeurtenissen invoeren op www.waarnemingen.be

Vrouwtje is nog steeds Sarah te herkennen aan het wit puntje onder het linker oog.


Man nog onbekend maar draagt 2 ringen. Indien je de rechter ring kan aflezen zeker doorgeven aub. (mogelijk A EE )

En nu maar duimen voor een succesvol broedsel.