Vandaag weer een aantal uren besteed aan het observeren van de CKK.
’s morgens weinig interessant te melden. Wijfje P/1 loeihoog aan het thermieken gedurende meer dan een uur.

’s namiddags vanaf 16:15 terug gegaan. P/1 terug ter plaatse en regelmatig wisselend van positie op de kerk. Vanaf 16:30 samen ter plaatse. Zij in de kast en hij op het kruis, daarna even samen rondvliegend gezien. Mannetje vloog om 17:00 naar Z en zij bleef achter.

Rond 18:00 zat ze nog een paar minuten roepend in de kast. Ze maakte echter geen aanstalte om te gaan liggen of te graven.

Wat ik nu wel met zekerheid kan zeggen is dat dit mannetje zeker een ander mannetje is dan hetgenen ik op 5/3 samen met Sarah zag. Dit mannetje is enkel links geringd met wetenschappelijke ring. Het mannetje bij Sarah had links een wetenschappelijke en rechts een Nederlands kleurring (A EE ?)

Hieronder even het koppel in detail ;

Mannetje ; zeer fijn gestreept op de borst en een beschadiging aan rechter P8 (de 8ste primary / 3de handpen van buitenaf geteld) en zoals eerder vermeld enkel links geringd

Wijfje ; Een veel groffere tekening op de borst, ik zou het geschubd/geblokt noemen.
en natuurlijk veel groter en robuster dan het mannetje maar dit is niet altijd even goed te merken als er maar één exemplaar zit.
Geringd met links kleurring grijs met zwart P/1 en rechts wetenschappelijke ring

Wat mij toch opvalt is hoe weinig het mannetje aanwezig is. Je zou verwachten hem hier meer te zien. Ben niet zeker wat we daar uit moeten concluderen.