Vanmorgen zat E:L op de kantelen rond de eerste koepel waar ik hem gisterenavond het laatst zag. Moeder bracht een duif naar beneden en de 2 jongen boven moesten nog een hele tijd wachten.

Gedurende de dag zagen we hem ook op de 3de koepel zitten en vloog hij kort rond en probeerde helemaal naar boven op de toren te raken. Omstreeks 19u probeerde hij al “klimmend” langs de gevel hoger te raken zonder succes.

De 2 jongen die nog boven zitten werden duidelijk door de moeder uitgedaagd om ook te vliegen. Ze kregen s’avonds een duif maar deze werd op het dak van de nestbak gelegd. Het mannetje E:N slaagde erin om erop te springen, het vrouwtje E:P had nog geen benul hoe ze hier op moest springen / vliegen.

Toen ik om 19:20 vertrok zaten ♂ E:N en ♀ E:P nog steeds in de dakgoot. ♂ E:L zat weer naast de eerste koepel aan de Zuid kant.

Moeder P/1 zat op het ZO platform en vader K/P zat op de Z dakgoot.


Klik op bovenstaande foto voor filmpje van de dag. (foto van E:L tijdens één van z’n korte vluchtjes)