Tijdens de open monumentendag en de nocturne de avond voordien zal ARDEA/ARUW een stand in de kerk bemannen met info over de slechtvalken op de Kristus Koningkerk. Er zal een fotomontage te zien zijn over het voorbije broedseizoen en educatief materiaal over slechtvalken.

Misschien zijn de slechtvalken ook nog buiten te bewonderen terwijl u zich verwonderd over deze “stedelijke rotsformatie”.

Hieronder de officiële uitnodiging en hopelijk zien we jullie ginder ;

Kristus – Koningkerk – Open Monumentendag 2018

Zondag 9 september is het Open Monumentendag. De Open Monumentendag is reeds aan zijn 30ste editie toe….een feesteditie dus!

Het thema in Antwerpen is “Architect Léon Stynen en tijdsgenoten”. Architect Stynen woonde een groot stuk van zijn leven in de Tentoonstellingswijk. Redenen te over om ook de Kristus-Koningkerk van tijdsgenoot architect Jos Smolderen te tonen. Naast de prachtige architectuur van het gebouw bezit de kerk ook een prachtige verzameling glas in loodramen, een indrukwekkend J. Klaisorgel en zoveel meer.

De Kristus-Koningkerk zal op 9 september 2018 voor het publiek opengesteld worden tussen 10 uur en 10u45 en 12 uur en 18 uur.

Op zaterdag 8 september om 21u30, nodigen we u, in de aanloop naar Open Monumentendag, uit op een nocturne. Tijdens deze nocturne wordt een speciaal project voorgesteld.

‘Steven Van den Borne en Piotr Piskozub maakten een presentatie, die een eigenzinnige visie op het modernisme in de Tentoonstellingswijk wil bieden. Aanleiding was ‘de inventarisatie bouwkundig erfgoed’ uitgevoerd door Steven Van den Borne in opdracht van de stad Antwerpen (2015 en 2017). Gebruikmakend van de rijkdom aan archieffoto’s en plannenmateriaal verzameld tijdens deze studie, worden enkele sprekende modernistische gebouwen uit de wijk ‘doorgesneden’ en verwerkt tot een uitgesproken beeldend verhaal.’

Van harte welkom op deze unieke voorstelling.

De kerkraad van Kristus-Koning