Na het positieve nieuws in het vorig bericht dan nu een domper.

Vanmiddag werd ik door Luc verwittigd dat de werfleider van de kielparktorens een dode slechtvalk had gevonden in hun werf.

Ben direct gaan kijken en het bleek om het jong mannetje E:N te gaan dat vorige lente op de CKK was geboren. Hij is gevonden op de 16e verdieping aan de traphal van kielparktoren 1 die nu volledig ontmanteld is. Hij kan er maximaal 3 weken gelegen hebben volgens de werfleider.


Hij was in verregaande staat van ontbinding dus moeilijk te zeggen wat de doodsoorzaak is. Het bizarre was wel dat hij nog een duivenschedel in z’n rechter klauw vast had.


Ik ga hier dan ook even speculeren over de doodsoorzaak :

– Is hij gestorven van ontbering en was dit z’n laatste prooi ?

– Is hij gestorven van ontbering omdat z’n klauw vast zat in deze schedel ? één van z’n nagels zat diep in de schedel door het gat van het oog. Ik kreeg hem er wel uit maar misschien zat deze effectief vast waardoor hij niet meer efficient kon jagen.

– Is hij gestorven door een vergiftigde prooi ?
Roofvogels die een vergiftigde prooi eten vallen soms ter plaatse dood. Is dit de reden dat hij nog een duivenkop vast heeft ? Ik mag er niet aan denken dat dit de reden zou zijn.

– Heeft z’n dood iets te maken met de komst van het nieuwe koppel ?

De cijfers variëren maar een heel groot deel van de juvenielen haalt het eerste levensjaar niet. Spijtig. Dit was ook het jong dat het langst in de buurt bleef rondhangen. onderstaande foto van 19 okt was de laatste keer dat ik hem zag.