Dit weekend 4 maal een paring gezien op de CKK ! Ook een aantal mislukte pogingen. Het is zoiezo al een balanceernummer en de wind maakte het er niet makkelijker op. Het mannetje prefereert toch duidelijk om op het vrouwtje te landen met de wind op kop.

Het mannetje is dus K/P die ik vorig weekend ook zag paren met het wijfje van Umicore.


Vandaag was er ook even commotie toen een 3de valk aan de kerk verscheen. Ons vrouwtje dook luid roepend in de kast. Terwijl het mannetje en een onbekend vrouwtje even rondvlogen. Op het eerste zicht lijkt het niet het vrouwtje van Umicore te zijn geweest maar de foto is te onduidelijk om dit met zekerheid te zeggen.


Dit alles duurde maar een paar minuten en bijna direct erna werd er weer gepaard boven op het kruis.


Vandaag waren beide valken ook bijna de hele dag samen aanwezig. Het wordt afwachten hoe het dit jaar zal uitdraaien. Kan K/P 2 vrouwen “onderhouden” of kiest hij voor Umicore of de CKK ?

Bigamie bij slechtvalken, een interessant en redelijk uniek gegeven.