Nu de temperatuur weer boven het vriespunt is geklommen was het te verwachten dat er wat actie zou zijn aan de kerk. De stijgende temperaturen en het lengen van de dagen doet de hormonen weer stijgen bij de slechtvalken. De nestplaats wordt meer en meer bezocht en slechtvalken zonder territorium gaan stilaan op zoek naar een geschikte plek.

Het eerste conflict van het seizoen liet dan ook niet lang op zich wachten. Een mannetje 2de kalenderjaar (vogel vorig jaar geboren en aangeduid als 2kj) vloog hoog over de kerk en werd direct achternagezeten door het lokale mannetje. Iets later vervoegde het vrouwtje hem om de indringer te verjagen. Of het 2kj mannetje geïnteresseerd was in de broedplaats of in de mogelijke prooiresten is moeilijk te zeggen. Hij was alleszins niet gewenst in hun territorium.

Nadat de indringer was verjaagd vlogen ze nog een hele tijd samen rond. Iets zegt mij dat dit niet de laatste keer is dat er kapers op de kust zullen zijn. Wordt vervolgd.

Ons lokaal mannetje
ons lokaal vrouwtje P/2 (°2015 Sint-Pieters-Woluwe)
2kj mannetje die werd verjaagd. Te herkennen aan de bruinige kleur en de verticale borststrepen