Momenteel is het ongeveer 39 dagen geleden dat de 3 slechtvalkjes uit het ei kropen op de Christus Koning Kerk. Na 5 weken in de nestkast en de dakgoot te hebben doorgebracht durven ze nu op de rand van de dakgoot te gaan zitten. Tijdens het ringen was het nog niet volledig duidelijk maar het zijn 2 mannetjes en 1 vrouwtje geworden.

Het grootteverschil is hier goed te zien tussen zus en broer

Moeder en vader blijven beide een oogje in het zeil houden. Elke kraai, meeuw, reiger of buizerd die te laag of te dicht langs vliegt wordt resoluut op alarmroepen onthaalt en achtervolgt.

Omdat de jongen hun vleugels oefenen op de dakgootrand is het niet ondenkbaar dat één van hen de komende dagen z’n eerste vlucht zal maken. Al dan niet per ongeluk. Ik zal dan ook proberen zoveel mogelijk in de buurt te zijn moest er één in de problemen komen op de grond. Pas uitgevlogen juvenielen hebben meestal nog geen kracht genoeg om op eigen houtje terug op de kerk te raken. Daarom moeten ze terug veilig op het dak geplaatst worden. In 2018 was dit ook het geval met één van de mannetjes die aan de inkom van de kerk gevonden werd. Indien iemand een valkje vindt die in de problemen lijkt te verkeren mag je mij altijd contacteren op 0496/83.98.44 of een ander Ardea lid. Het VOC Brasschaat verwittigen mag ook altijd op 03/376.45.15.