Na veel vleugel-geflapper zijn de jonge slechtvalken met succes uitgevlogen. Zoals het meestal gaat waren de 2 mannetjes een paar dagen sneller dan het vrouwtje. Het mannetje met kleurring BGR deed als eerste een vluchtje rond de toren, z’n broertje BGP volgde 2 dagen later. Het vrouwtje was een dag spoorloos maar uiteindelijk zag ik haar op een lager gelegen dak van de kerk. Zij deed een poging om terug op de toren te raken maar had nog niet genoeg kracht. Pas 2 dagen later zat ze terug boven op de nestkast. Ze zullen nog een hele tijd in de buurt blijven en gevoerd worden door de ouders. later zullen ze leren jagen en uiteindelijk een eigen territorium moeten bemachtigen. Een mooi en normaal broedseizoen … dat mag ook wel eens.

Mannetje BGR vloog als eerste uit
Daarna z’n broertje BGP
Zus BGS had wat meer moeite en maakte nog een tijd een tussenstop