Net als in het vorige bericht is er nog steeds 1 jong aanwezig in de buurt van de kerk. Deze is nog regelmatig te zien en te horen als hij om eten bedelt bij de ouders. Ook op de wildcamera boven in de dakgoot verschijnt hij af en toe nog. Hieronder zit hij al bedelend op de nestkast.

Hier zit hij op de rand van de dakgoot met een opgepeuzelde prooi.

Op 23 augustus was er wat commotie rond de kerktoren met een ander adult wijfje. Op de camera is te zien hoe er een vreemd geringd vrouwtje aan de nestkast zit. Op de camerabeelden is de ring af te lezen nl ; AER. Na navraag te hebben gedaan bij het KBIN blijkt dit een 2de kalenderjaar vrouw te zijn. Geboren in Balen op de site van het bedrijf Nyrstar (metaalsmelter).

Dit was het enige moment dat deze valk op beeld verscheen. De dagen erna zat gewoon ons vertrouwd koppel er terug. De concurrentie voor deze nestplaats blijft dus groot.