Info: Joris Van Reusel

Vanaf maart mogen we ook weer in volle spanning uitkijken naar de slechtvalken op ’t Kiel. Zullen ze dit jaar weer gaan broeden in de werftoren van de Silvertops? Of nemen ze wel hun intrek in de broedkast? Welk straf verhaal bezorgen Sarah en Jules ons dit jaar?
Om alles over de Slechtvalken op ’t Kiel nog eens op een rijtje te zetten organiseert Natuurpunt Hobokense Polder i.s.m. ARDEA een thema-avond rond slechtvalken.

  • Er is de unieke wereldpremière van de film “Sarah & Jules, slechtvalken op ’t Kiel”, een montage van de zeer indrukwekkende opnames van het broeden en de jongen te midden van de werf in het vorig broedseizoen (o.l.v. natuurfotograaf Guy Borremans), doorwoven met getuigenissen van mensen die van nabij betrokken waren bij dit verhaal.
  • Het tweede luik van de avond wordt gevormd door een even unieke voordracht “Slechtvalken in België” door slechtvalk-specialist Gust Deweerdt. Hij is zonder twijfel één van de meest ervaren roofvogelkenners in Vlaanderen, al meer dan 30 jaar bezig met tal van beschermingsacties en veldwerk, actief medewerker van het FIR (Fonds voor de Instandhouding van Roofvogels) én officiële vogelringer voor het KBIN (Ringwerk België). Gust Deweerdt was ook de ringer van de vier slechtvalk-zusjes op ’t Kiel in 2013 en zal samen met hen ook te zien zijn in de nieuwe reeks van Dieren in Nesten die weldra op het scherm komt. Samen met zijn FIR-collega Manu Dehauwere beantwoordt hij nadien al onze vragen over slechtvalken, ringonderzoek etc.

Praktisch:
De Slechtvalkenavond start om 19.30 uur in Cultuurcentrum MORETUS, Berkenrodelei 34, Hoboken en staat open voor een breed publiek. Inkom 3 euro p.p
Graag op voorhand inschrijven via slechtvalk@hobokensepolder.be