MIBOS
ONDERZOEK / MONITORING MIDDELSTE BONTE SPECHT

Zaterdag 25 maart en zaterdag 8 april 2017

Op deze vroege lentedagen, vroeg in de ochtend, maken we het meeste kans om de Middelste bonte spechten te horen roepen en zingen in één van de bossen die we in ons werkingsgebied vinden. In het Uilenbos-Hof van Moretus te Hove-Boechout is deze kieskeurige specht al jaren broedvogel en in het gebied Klaverblad werd deze week nog één koppel + een mannetje waargenomen door een ARDEA onderzoeks-team. Voorts is het zoeken naar mogelijk territoria in het Schoonselhof , de forten en enkele oudere parkgebieden. Vandaag onderzoeken we de stadsparken Vogelenzang-Nachtegaalpark,
Den Brandt en Middelheim.
Enkele ervaren spechten-moniteurs, onder leiding van gids Luc Van Schoor, nodigen je uit om mee op pad te gaan naar de beste plekken en al wandelend geduldig te luisteren…. Misschien krijgen we er ook wel eentje te zien.

Praktisch :Wil je meedoen met dit onderzoek, meldt je dan vooraf aan via e-mail ardea@hobokensepolder.be of telefonisch. Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt in één of simultaan in meerdere gebieden gemonitord
Afspraakplaats: Hoofdingang Nachtegalenpark (naast parking Beukenlaan), Wilrijk Aanvang: 08.00 uur (einde rond 12.00 uur)│

Leiding: Luc Van Schoor 0494/336309 en Joris Van Reusel
Meebrengen: stevige wandelschoenen, warme kledij, verrekijker, fototoestel

man (l.) en wijfje (r.) Middelste Bonte Specht