Deze week besloten om nog intensiever te gaan observeren aan de CKK.
Maandag stond ik er 9 uur lang en zaterdag 12 uur lang (geen aanrader smiley)

Vandaag is het dag 21 dat ♀ P/1 aan het broeden is en ze doet dat zeer plichtsbewust.
Tot zover het positieve nieuws.

Wat mij meer zorgen baart en dat doe ik eigenlijk al 2 maanden is de positie van ♂ K/P.

Hij zat zaterdag bij zonsopgang op de N dakgoot maar vanaf het eerste licht vloog hij naar ZW en de rest van de dag geen spoor van hem. Geen prooioverdracht geen broedwissel, niks.

Buiten de paring tussen hun beide heb ik nooit iets van balts of prooioverdracht gezien in februari of maart. Hoewel ik ze een aantal keer samen op het kruis zag zitten weet ik niet of dit mannetje territoriaal genoeg is. Sinds februari heb ik minstens 6 verschillende mannetjes gefotografeerd rond de CKK !! en in bijna geen enkel geval werden deze verjaagd.

2 weken geleden heeft er meer dan een uur een 2KJ man op de dakgoot waar de nestbak in staat gezeten terwijl het wijfje bleef broeden. Geen spoor van K/P.

Als K/P toch in de buurt is hoor je de bedelroep van het vrouwtje maar daar komt geen respons op.

Maw ; Kan P/1 dit blijven volhouden zonder zelf te moeten gaan jagen ? In het begin lag er volgens mij nog voldoende voedsel in de dakgoten maar vrijdag zag ik ze aan een volledig afgekloven vleugel eten en zaterdag deed ze een onsuccesvolle jachtpoging vanaf de toren waarna ze direct terug op de nest ging.

Als er geen mannetje komt helpen lijkt het mij onwaarschijnlijk dat dit legsel kan lukken.
Er zijn gevallen bekend waar één ouder 2-weken oude pulli groot krijgt, maar over eieren die door één ouder worden uitgebroed tot vliegvlugge jongen heb ik nog niets gelezen.

Veel vragen dus. Rond 10 mei zouden de eieren moeten uitkomen vanaf dan zal ik terug langer gaan waarnemen. Momenteel zijn er interessantere plekken.

Alle verdere info is welkom.


Minstens 6 verschillende mannetjes sinds februari aan de CKK waargenomen