De laatste update dateert alweer van een half jaar geleden dus is het tijd om iedereen weer te informeren.

Het koppel P/2 en K:3 dat het territorium overnam van het broedend vrouwtje in de lente van 2019 zag ik gedurende de zomer en herfst regelmatig aan de CKK. Het mannetje K:3 verdween echter begin december. Te weinig voedsel in het territorium ?

Het vrouwtje P/2 zien we wel regelmatig maar in tegenstelling tot haar zus P/1 die hier in 2018 succesvol een nest groot bracht zit zij veel op niet zo’n goed waarneembare plekken.

P/1 die we vorig jaar dood vonden op de kerk en haar zus P/2 die er nu haar territorium heeft (samengestelde foto)

Op 21/1 zat er een mannetje bij op de kerk. Dit bleek K/P te zijn. Het mannetje van Umicore. Krijgen we een herhaling van 2018 ? Toen bevruchte K/P zowel het vrouwtje van Umicore als van de CKK. Maar liet de nest van de CKK links liggen waardoor P/1 toen alles alleen moest doen. In eerste instantie leek het dat hij meer geïnteresseerd was in de oude prooien dan in het vrouwtje. Hopelijk komt er een ander mannetje dit territorium opeisen.

De wildcamera die in de dakgoot hing heeft zijn beste tijd gehad en heb ik vervangen door een nieuwe. Hier een filmpje van vrouw P/2 op de nieuwe nestkast en een onbekende valk die even langs vliegt, mogelijk man K/P.

Februari en maart zijn altijd super interessant op slechtvalkengebied want dan begint de koppelvorming en het baltsen. Het wordt dus uitkijken of we een geslaagd broedgeval gaan krijgen op de CKK. Updates zullen nu hopelijk frequenter gebeuren.