Steinerschool Lohangrin en Natuurpunt werken samen aan biodiversiteit in Valaarpark

Op zaterdag 16 mei verzamelden enkele vrijwilligers van Natuurpunt – met mondmaskers, handschoenen en de nodige tussenafstand – aan de schoolpoort van Steinerschool Lohangrin te Wilrijk. Het team van de regionale vogelwerkgroep (Ardea) plaatste er 12 gierzwaluwkasten aan de gevels van twee gebouwen. Gezien de kasten op zo’n 12 meter hoogte moesten gehangen worden was de hulp van een hoogtewerker nodig. (Met dank aan de firma Lauwereys uit Ranst die hiervoor als sponsor optrad.) Het initiatief kwam tot stand in overleg met de school en de gierzwaluw-deskundigen van het Apus-team die de locatie vooraf hadden bestudeerd.

Link naar het filmpje https://youtu.be/IYlBtFIxGik

of lees meer in het verslag hieronder.

© Kathy De Lange