Gisteren vierde Vogelwerkgroep Ardea haar 10-jarig bestaan. Op de Scheldedijk ter hoogte van de Hobokense Polder telden gedreven vogelaars reeds enkele jaren de trekvogels. Daar ontstond einde 2012 het idee om een echte vogelwerkgroep op te richten.

Op deze plek aan het infobord over trektellen werden gisteren tentjes geplaatst. Een 50-tal vogelvrienden kwamen er genieten van de aangeboden receptie. Heel wat deelnemers waren gewapend met telescopen, daar de trektelling immers ook doorging.

Danny Jonkheere vertelde over het ontstaan en de uitdagingen van deze werkgroep. Hij deed een oproep voor nieuwe medewerkers. De verschillende natuurstudieopdrachten en beschermingsprojecten vergen immers veel energie, waarbij zeker nog hulp kan gebruikt worden.

Wim Stappers zorgde voor een animerende vogelquiz, gepresenteerd door Marc Hofmans: in een “vogelfoto” werden wel 6 vogelsoorten verwerkt. Wie haalt deze eruit? De winnaar ging aan de haal met een statief, geschonken door fotozaak Grobet. Een tombola maakte een deelnemer gelukkig met een verrekijker, geschonken door optiekzaak Sights of Nature.

Het feest werd opgeluisterd door Begijn Le Bleu, die ook enkele nummers van zijn tijdschrift Fwiet wegschonk.

Dank aan trekker Eddie Schild en alle helpers die (wat geholpen door het zonnige weer) dit geslaagde feest mogelijk maakten.