Zoals al lang aangekondigd start op 1 maart de broedvogelinventarisatie in de Hobokense Polder.
Omdat het op 1 maart goed weer blijkt te worden gaan we direct van start met een spechtenronde (9:00 u aan Procap).
Deze aankondiging komt natuurlijk rijkelijk laat, maar niet getreurd, normaal gezien is er in de loop van maart nog een spechtenexcursie en volgt het overgrote deel van het werk in de maanden april, mei, juni en juli. In een bijgevoegd bestand vind je een kalender met de weekends waarin inventarisatierondes voorzien zijn telkens met één verantwoordelijke (+ telefoonnr). De verantwoordelijke kiest uit welke dag geïnventariseerd wordt (zaterdag of zondag afhankelijk van de weersvoorspelling). Bij zeer slecht weer in het weekend of bij zeer goed weer tijdens de week kunnen de tochten (althans die van Luc) ook buiten het weekend vallen. Normaal gezien zal dit enkele dagen vooraf aangekondigd worden op de blog. Wil je mee op een ronde, contacteer dan de verantwoordelijke. Groepen worden best beperkt tot 4 personen.
We gaan niet alle soorten inventariseren, we concentreren ons op enkele bosvogels (spechten, boomkruiper), rietvogels en watervogels. Een lijst met de te inventariseren vogels vind je ook bijgevoegd aan dit bericht.

Tot binnenkort
Wim