Zondag 4 januari – 8.30 u.

Vogelexcursie Tholen – Natuurpunt Zuidrand Antwerpen i.s.m ARDEA

Gids: Luc van Schoor – 0494/33 63 09

Leiding: Rudy Vansevenant – 015/ 32 08 05 of 0475/49 03 68

2015 beginnen zonder de jenevertocht zou ondenkbaar zijn,deze traditie wensen wij in ere te houden! We gaan op zoek naar wintergasten op de klassieke plaatsen op Tholen maar zoals steeds is het eigenlijke programma afhankelijk van de voorbereiding, het weer en van de informatie die rond die tijd beschikbaar is (waarnemingen.nl).

We verwachten uiteraard de klassieke ganzensoorten, zwanen, steltlopers maar ook roofvogels als Kiekendief, Slechtvalk en Ruigpootbuizerd behoren tot de kanshebbers. Vanzelfsprekend kijken we ’s morgens langs de Oesterdam ook weer uit naar de Sneeuwgorzen, de wintergasten bij uitstek!

‘s Middags zorgen we voor een cafeetje waar we onze boterhammen kunnen opeten en ons opwarmen aan een tas soep.

Mis deze tocht niet, Rudy en Luc trakteren jullie zoals al de vorige jaren met een natje en een droogje en samen klinken we op het nieuwe jaar. We verwachten jullie talrijk en wij zorgen alvast voor een spetterend, knallend programma!

Afspraak: om 8.30 u. op de Bist te Wilrijk. Terug rond u 18.15 u

Meebrengen: verrekijker, telescoop, lunchpakket, warme kledij,

stevig schoeisel (laarzen bij regenweer)