OPGELET : aangepast startuur !!

Zaterdag 24 maart 2018, 18.15 u
Slaapplaatstelling halsbandparkieten. – Kielpark

De Halsbandparkiet wordt vandaag de dag meer en meer waargenomen in onze regio.
Voor de ene is het een prettige ontmoeting, maar voor de tuinliefhebber met fruitbomen is deze exoot een minder graag gezien gast. Ook heeft de holen broedende Halsbandparkiet een invloed op onze inheemse holenbroeders zoals Spechten, Boomklever en Kauwen .

Op vraag van Natuurpunt Studie heeft ARDEA zich geëngageerd om mee te werken om de grootte van de Halsbandparkieten populatie in kaart te brengen. Dit kan alleen door de slaapplaatsen van deze vogels op te sporen en daar 2x per jaar een slaapplaats telling uit te voeren 1 in het begin van het jaar en de andere op het einde van het jaar. Alle info over nieuwe slaapplaatsen is welkom via mail naar ardea@hobokensepolder.be

Vandaag organiseert ARDEA dus weer een slaapplaats telling in het Kielpark waar we al enkele jaren de Halsbandparkietslaapplaats monitoren met steeds toenemende aantallen. Iedereen is welkom om die avond mee te tellen.

Praktisch:

● Afspraak: Hoofdingang Kielpark, St-Bernardsesteenweg, Antwerpen-Kiel
● Bijeenkomst: 18.15 u !! einde rond 19.30 uur
● Aanmelden kan nog tot 22 maart via mail naar ardea@hobokensepolder.be , of telefonisch via Walter, want in geval van slecht weer wordt deze telling verplaatst naar een ander moment.
● gids : Walter De Weger (0495/23.77.10)