Zat. 31 maart tot zat. 5 mei 2018 Vogeltrektellingen Hobokense Polder

zat.31 maart ,zon.1 april en zat.7 april 2018 : Telling met gids 7.30 -12 uur


ARDEA nodigt iedereen weer uit om mee te komen trektellen in Hoboken.
Dat kan op twee manieren:

Eén: ben je een doorwinterde trekteller en heb je een flexibele agenda? Weersafhankelijke trektellingen op trektelpost Hoboken-Polder (data voorlopig onbekend) De voorbije jaren leerden dat de voorjaarstrek minder intens verloopt dan de najaarstrek. Wisselvallig lenteweer maakt het doortrekken van vogels in grote getalen er ook niet beter op. De resultaten van die recente lentetrektellingen waren dan ook wat minder boeiend, zodat ARDEA besloot om vanaf 2017 de trektelpost op de Scheldedijk aan de Hobokense Polder tijdens het voorjaar enkel te bemannen bij aangekondigd goed trek-weer. Dat wil zeggen: droog, matige wind (3 BFT) uit noordelijke richting. Onze doorwinterde trektellers Luc, Maarten en Walter houden de weerberichten in die periode dagelijks in het oog, en via Luc wordt het tellen dan daags voordien aangekondigd op de blog. Er wordt dan ook geteld van 7.30 uur tot de middag. Wie interesse heeft om hierbij aanwezig te zijn, volgt dus best ook het weerbericht en de blog. Op de website www.hobokensepolder.be/trektellen kan je de telresultaten volgen.

Twee: wil je eerder eens kennismaken en ingeleid worden in de trektel-kunde? Weer of geen weer, op zaterdag 31 maart , zondag 1 en zaterdag 7 april ,vanaf 7.30 uur wordt de trektelpost sowieso geopend en is iedereen welkom. Onze meest ervaren trektellers en telpost-oprichter Luc Van Schoor zullen dan graag hun arendsogen, hun scherpste oren en hun telescopen inzetten om u zo veel mogelijk te laten kennismaken met de overvliegende trekvogels, en de kneepjes van het vak bij dit bijzonder vogelonderzoek. Altijd zijn er wel verrassende waarnemingen te noteren, maar zelfs zonder die onregelmatige uitschieters is het een bijzonder leerrijke ervaring

Praktisch: Geïnteresseerden contacteren best op voorhand eventjes ARDEA-tellers Maarten ,Walter of Luc en kunnen via de blog de dagelijkse berichtgeving volgen. Plaats: Scheldedijk Hobokens Polder, via Petroleumkaai (parking) of via Polderstad. Meebrengen: (warme) drank, verrekijker, telescoop.

Maarten Mortier : 0496/83.98.44 mmortar@hotmail.com
Walter De Weger : 0495/23.77.10 deweger.walter@skynet.be
Luc Van Schoor : 0494/33 63 09 luc.vanschoor@scarlet.be