Dinsdag 1 mei 2018 , 8.30 u : Vogelexcursie naar Gent en Lokeren.

gids : Luc Van Schoor , gsm 0494 33 63 09
leiding : Marc Hofman , gsm 0494 56 01 07

Molsbroek vol vogelleven , foto Luc Van Schoor

De ARDEA lente-activiteiten draaien op volle toeren !

Tussen de succesrijke zwaluwen info-avond (zie verslag) en de Slechtvalkenhappening op Agfa-Gevaert (5 mei) trekken we nog eens Vlaanderland in voor een onvervalste vogeltocht naar twee pareltjes van natuurgebieden.

De Bourgoyen-Ossemeersen, onder beheer bij Natuurpunt , is een Gents stadsreservaat om U tegen te zeggen. We maken er een mooie wandeling door het meersen-en weidegebied waarbij we uitkijken naar o.a.de eenden,visdiefjes en een kolonie aalscholvers met jongen. Voor de floraliefhebbers zijn er de watergangen met bloeiende waterviolier , gewoon prachtig !

Na de boterhammetjes in de kantine van het multifunctionele bezoekerscentrum trekken we naar het Molsbroek nabij Lokeren voor een zeer boeiende wandeling rond dit vogelrijke water-, moeras- en grasland gebied waarbij we in en naast de bekende kokmeeuwenkolonie uitkijken naar o.a geoorde futen (12 ex ! tijdens voorbereiding) zomertaling , blauwborst , sprinkhaanzanger, koekoek , kleine karekiet , en zo meer.
Een uniek levendig vogelgebied waar de beheerder , de regionale natuurvereniging vsw Durme, terecht trots mag op zijn !

Trek dus je wandelschoenen aan en laat je onderdompelen in de lentesfeer van deze prachtige vogelrijke gebieden. Sterk aanbevolen voor alle vogel-en natuurvrienden !

wanneer : dinsdag 01 mei van 08:30 tot 17:30
locatie : ’t Spant , Boomsesteenweg 335, 2610, Wilrijk, BE
meebrengen kijker (telescoop) fototoestel, picknick,drankje , bij droog weer volstaan stevige wandelschoenen

Geoorde fuut , foto Luc Van Schoor
gracht vol waterviolier , foto Luc Van Schoor