Sinds begin jaren tachtig worden in Vlaanderen elke winter zes midmaandelijkse tellingen georganiseerd in de periode oktober t.e.m. maart. Het doel van dit (internationaal) lange termijn monitoring-project, is om een inzicht te verkrijgen in de aantallen, de trends en de verspreiding van watervogels die tijdens de winter of de trekperiode in onze waterrijke gebieden verblijven.

De coördinatie van de tellingen en het beheer van de gegevensbank is in handen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, in samenwerking met Natuurpunt Studie. Ludo Benoy is al vele jaren de regio-coördinator voor Antwerpen. Op deze infoavond zal hij zijn rijke kennis over dit project met ons delen en de trends van onze watervogelpopulaties toelichten, zowel op internationaal, Vlaams als regionaal niveau. Ludo is een gepassioneerde spreker, dus het wordt zonder twijfel een boeiende avond. En wie weet heb je nadien zin om in ons werkingsgebied zelf mee op stap te gaan als teller.

Afspraak om 20 uur in CC Moretus, Berkenrodelei 36 te Hoboken.


Inschrijven is verplicht via mail ardea@hobokensepolder.be.