Zondag 6 maart
Samenkomst om 14 uur op de Scheldekaai
ter hoogte van De Gerlachekaai 11

Geen hoogbouw in natuurgebied!

Natuurpunt is niet tegen het inhoudelijk project van deze campus, maar wel tegen de locatie die voor 90 % omringd is door natuur en de Schelde. De haven is voor zo’n watergebonden bedrijf veel logischer.
Bovendien blijken de regels van het beeldkwaliteitsplan van Blue Gate niet te gelden voor MCA, zodat zij letterlijk op een enclave binnen de natuur veel hogere gebouwen kunnen zetten dan wat verder afgelegen van de Hobokense Polder toegelaten is.

We protesteren bij het hoofdkwartier van CMB! Zie locatie.

Breng tekeningen mee van natuurlijke elementen die in de Hobokense Polder voorkomen: bomen, bloemen, Galloways, een vos, vogels, … Graag een gekleurd blad gebruiken! We versieren er ter plekke dozen mee en maken een groene muur op de kaaien.

Smeer je stem: we zingen samen een protestlied.

We ontrollen een meterslange protestspandoek. We luisteren naar de Antwerpse rapster Hind Eljadid en bewonderen de tekenkunsten van Zahra Eljadid. We genieten van opzwepende djembémuziek.

Kom met je hele gezin, familie, buren, vrienden, …
Hoe meer aanwezigen, hoe krachtiger onze proteststem !!!

Kom te voet, per fiets, met het openbaar vervoer… Parkeren betekent zoeken in de omliggende straten.

Een havenbedrijf hoort thuis in de haven!