We starten terug met een broedvogelkartering in de Hobokense Polder.
Het is ondertussen al weer 4 jaren geleden dat we nog eens een broedvogelinventarisatie in de Hobokense Polder hebben uitgevoerd. Hoog tijd voor een herhaling.
Heb je interesse om mee te helpen, laat het dan weten aan Ardea via ardea@hobokensepolder.be
Om de kartering tot een goed einde te brengen moeten we minstens 6 vroeg ochtend bezoeken uitvoeren tussen 1 april en 15 juli en minstens 1 avondbezoek. Het mogen er natuurlijk meer zijn. Bij een vroeg ochtendronde moet het volledige gebied bezocht worden (170 ha) tussen (een half uur voor) zonsopgang en 4 uren erna. Een avondronde begint 1.5 uur voor zonsondergang en loopt tot 1.5 uur erna, maar kan doorlopen in een nachtbezoek. We kunnen het hele gebied enkel onderzoeken als we ons voor elk bezoek kunnen opdelen in twee of drie groepjes die elk een deelgebied beslaan. In elke groep zit best een gebiedskenner en een ervaring vogelkijker (met kennis van vogelzang). Minder ervaren vogelkijkers zijn ook welkom, zij kunnen veel bijleren. De groep is best niet groter dan drie. Voor de minder mobiele medemens denk ik dat bepaalde delen van de Hobokense Polder ook met de fiets onderzocht kunnen worden (je zal mogelijk wel wat poetswerk hebben).
Eens we weten wie wil meewerken zal er een agenda opgesteld worden die we dan proberen te vullen met deelnemers.


Groeten Wim Mertens