Zondag 8 januari 2017 – vogelexcursie

NIEUWJAARS-JENEVERTOCHT (THOLEN, NL)

Traditioneel voert deze eerste vogeltocht van het jaar ons naar Tholen en de Oesterdam maar een ommetje langs Yerzeke-Moer behoort ook tot de mogelijkheden. Zoals gebruikelijk toasten we nu ook weer op een nieuw en boeiend natuur(punt)jaar. Wie er de vorige keren bij was weet dat de Jenevertochten meestal mooie waarnemingen opleveren. Vorig jaar konden we o.a. strandleeuwerik, sneeuwgors, havik, kleine strandloper, slechtvalk, blauwe kiekendief, grote zilverreiger en goudplevier waarnemen.
Mochten we dit jaar nog eens een echte ouderwetse vriesdag meemaken, dan zullen ongetwijfeld weer heel wat wintergasten van de partij zijn: ganzen, eenden, roofvogels. We nemen alleszins de nodige tijd om rustig rond te speuren naar al wat in de kijker of telescoop komt. ‘s Middags zorgen we ook nu weer voor een gezellig cafeetje waar we naast een drankje ook een kom warme soep kunnen krijgen. Zorg dat je erbij bent…. Graag tot dan!


Praktisch:

● Afspraak: ‘t Spant, Boomsestwg 333, Wilrijk

Vertrek: 08.30 uur, terug ca 18.15 uur

Kostendelend rijden (0,07 eur/km)

Meebrengen: verrekijker, telescoop, vogelgids, ev. camera, lunchpakket (drank is ‘s middags ter plaatse verkrijgbaar). Bij droog weer volstaan stevige wandelschoenen, bij regenweer laarzen.

 Gids en leiding: Luc Van Schoor (0494/33.63.09) en Marc Hofman (0494/56.01.07)