Deze ochtend gaan we op zoek naar ganzen en andere wintergasten in de Noorderkempen. De aantallen zijn dan misschien niet zo groot als in de kustpolders of het Meetjesland, maar ook in onze eigen provincie kunnen er mooie groepen pleisteren. Het gaat daarbij voornamelijk om Kol- en Toendrarietganzen, maar zoals overal kunnen er altijd wel andere soorten opduiken in zulke groepen. Tevens hebben we in de Noorderkempen (regio Brecht, Sint-Lenaarts, Hoogstraten,…) ook een goede kans op enkele Kleine- en zelfs Wilde zwanen.

Daarnaast zijn ook andere wintergasten te vinden in deze contreien, als daar zijn Blauwe kiekendief of (soms erg grote) groepen pleisterende vinkachtigen (o.a. Kepen). We proberen dus vandaag op enkele locaties deze soorten te vinden, met eventueel aanvullend een bezoekje aan één van de waterpartijen in de regio voor wat watervogels.

Inschrijven via ardea@hobokensepolder.be (met vermelding van welke activiteit, uw naam, aantal personen, gsm nummer en emailadres)

Afspraak: start om 8.30 u. op parking aan ‘t Spant op de Boomsesteenweg, Wilrijk; einde rond 12.30 u. ter plaatse. Kostendelend vervoerMeebrengen: verrekijker, telescoop, kledij volgens het weerbericht.

Gids en leiding: Wim Roelant – roelantwim@gmail.com – 0477/34 07 21

Kolgans © Niels Schild