Zaterdag 13 April 8-16u

Vandaag trekken we naar de Hedwige- en Prosperpolder.
De Hedwigepolder is nu natuurreservaat geworden, al ging dit niet zonder slag of stoot. De landbouwwilde deze vruchtbare grond immers behouden. Gronden werden geruild, zodat boeren op andere locatieskunnen verder werken en de natuur zich kan ontwikkelen in de polder. De Hedwigepolder is ontpolderd ter compensatie voor de uitdieping van de Schelde. Na enkele jaren van afgraven en herinrichten is deHedwigepolder eind oktober 2022 onder water gezet. Meteen kon je al verschillende soorten vogels op en rond het ondergezette deel bewonderen. Ondertussen is het gebied uitgegroeid tot een vogelparadijs: bruine en blauwe kiekendief voelen er zich thuis. Ook heel wat zangvogels en steltlopers zullen we te zien krijgen. Verschillende soorten ganzen strijken er neer om te rusten.We vertrekken zoals gewoonlijk op de parking onder de brug van de A12 ter hoogte van ’t Spant, rijden
samen: kostendelend vervoer (0,1 euro/kilometer) om de natuur te sparen.
Ter plaatse maken we een rustige wandeling max. 10 km, stoppen regelmatig om de vogels te observeren.
Tegen de middag kunnen we onze boterhammen opeten bij het PolderMas waar we soep aangeboden
krijgen (tegen vrije bijdrage) van onze gids Katrien Doggen. Naar gelang hoe ver we zijn gevorderd, trekken we met de wagen richting Paal in Nederland en zien wat we tegen komen. Op de terugweg stoppen
we nog hier en daar. Einde ter plaatse rond 16 u.


Inschrijven: via ardea@hobokensepolder.be met vermelding van Doelpolder, uw naam, aantal
personen, gsm-nummer en e-mailadres.
Afspraak: start om 8 u. parking onder de brug van de A12 ter hoogte van ’t Spant (Boomsesteenweg 335
te Wilrijk).Einde rond 16 u.
Meebrengen: wandelschoenen, verrekijker, telescoop, kledij volgens het weerbericht (open gebied dus
mogelijk veel wind), picknick en drank en een centje voor de soep.
Gids/leiding: Katrien Doggen / Eddie Schild – ardea@hobokensepolder.be – (dag zelf 0498/73 60 77)

Geen fotobeschrijving beschikbaar.