Zaterdag 20 april 6.45u – 13u

Tijdens deze vroeg ochtendwandeling gaan we weer vogels waarnemen in het grootste overstromingsgebied
van Vlaanderen. In dit beschermd natuurgebied van 600 hectare kan je tijdens zo’n lentewandeling vlot een 70-tal vogelsoorten waarnemen. Op dit moment zijn de vogels immers erg actief om voor nageslacht te zorgen. De meeste zomergasten zijn terug, maar ook late trekvogels zijn nog mogelijk. Kom mee genieten
van de blauwborst, nachtegaal, koekoek, cetti’s zanger, rietzanger, sprinkhaanzanger en misschien zelfs snor. Ook aan zoogdieren is het gebied rijk: naast de vos en talrijke reeën komt de bever er voor en zelfs de otter werd al waargenomen. We nemen de tijd om vogels goed te bekijken/beluisteren en wandelen aan een rustig tempo ongeveer 7 km langs de Schelde, de slikplaten aan de in- en uitwateringssluizen en door bebloemde weilanden en natte bossen.


Inschrijven: via ardea@hobokensepolder.be (met vermelding van welke activiteit, uw naam, aantal
personen, gsm-nummer en e-mailadres).
Afspraak: Om 6.45 u. vertrekken we vanaf de parking aan de Boomsesteenweg 335, Wilrijk (ter hoogte van ’t Spant) en rijden indien mogelijk kosten delend (0,1 cent/km). Aansluiten uiterlijk om 7.10 u. aan de veersteiger Callebeek. Parkeren kan in de Scheldestraat of de Callebeekstraat te Hemiksem. De veerboot vertrekt stipt om 7.15 u. Met de veerboot van 12.10 u. of van 13 u. steken we terug de Schelde over en sluiten we af.
Meebrengen: stevige wandelschoenen, kleding aangepast aan de weersomstandigheden, verrekijker en/of telescoop, wat drank en eventueel een versnapering. Gids/leiding: Bart Moons, Peter en Marc Hofman

Kan een afbeelding zijn van De Tiber