Broedvogeltelling Blauwe reigerkolonie – Schoonselhof 14.04.2024

duurtijd : 15 – 17.30 u
weer : vrij zonnig weer met lichte bewolking zwakke W wind en ca. 15 °C
deelnemers 9 : Danny Jonckheere, Eddie schild, Maarten Mortier, Kaat Frison, Marc Adriaenssens, Artuur de Smet, Anneleen Van Hove, Thierry Hoornaert, Frank Gerald.

Verontschuldigd: Luc Van Schoor


bezette nesten in 2024 : 48


Voor de twaalfde keer werden de bezetten nesten geteld van de reigerkolonie in het Schoonselhof. We trokken met 9 mensen het bos in met verrekijker, fototoestel of genaamd een groot kanon. Zelfs hadden we een hamer en nagels bij die we zeker moesten gebruiken want 4 extra bomen werden gemarkeerd als bezet. Nu staat de teller op 29 bezette bomen, en zelfs voor de tweede maal niet in de bekende grove dennen maar nu ook in een zomereik. Laat ons hopen dat de komende jaren deze zomereiken meer zullen gebruikt worden. Er waren drie topbomen met 4 bezette nesten erin. Dat zag je op de grond zeer goed van al die uitwerpselen en de vele lege eischalen. Er werden pluimen en eischalen verzameld om er thuis mee te pronken.
Volgend jaar zullen we iets vroeger moeten gaan, omdat het moeilijk werd met tellen in het groeiende bladerendek in de loofbomen.

Weer een geslaagde activiteit.

Verslag : Danny Jonckhere
Foto’s : Eddie Schild

Kan een afbeelding zijn van havik en neushoornvogel
Kan een afbeelding zijn van havik, neushoornvogel en gier
Kan een afbeelding zijn van waadvogel
Kan een afbeelding zijn van waadvogel